Fem gode barnedåbsgaver der både glæder barn og forældre

Barnedåben er måske den største oplevelse i livet, som man ikke kan huske. Dermed ikke sagt, at den ikke er vigtigt. Barnedåben er ekstrem vigtig, men måske mere for forældre og familien rundt om barnet. Det er en mulighed for at fejre, at et nyt menneske er kommet til, og en mulighed for at alle venner og bekendte kan se barnet.

Her er gaverne selvfølgelig vigtige. Men hvad skal man give? Det kan somme tider være svært at finde ud af. Derfor kommer her fem bud på en god barnedåbsgave der både glæder barn og forældre.

1 Tøj til barnet

Findes der noget mere nuttet end børnetøj? Nej. Derfor er en oplagt gave tøj til barnet. Børn vokser hurtigt fra deres tøj, man kan derfor købe meget børnetøj i genbrug, som næsten ikke er brugt.

Modsat har markedet for børnetøj udviklet sig voldsomt de seneste år, og der findes derfor et enormt udvalg i butikkerne. Næsten alt tøj, som du kan finde til voksne, kan du nu også få i en børneudgave. Lige meget hvad bliver det en gave, som med garanti vil falde i god jord.

2 Legetøj

Børn elsker legetøj. Futtoge, legoklodser, bolde osv. Der findes en hel verden af legetøj til børn, og det er helt sikkert også en gave, der vil falde i god smag. Der vil være en masse legetøj på gavebordet, så du kan risikere, at det forsvinder lidt i mængden, men det er samtidig en gave, som heller aldrig vil skuffe.

Ligesom med tøjet kan man finde masser af legetøj i genbrug. Samtidig findes der også et stort udvalg af legetøjsbutikker. Men glem ikke at kigge på nettet, hvor legetøjet ofte kan findes billigere.

3 Smykker

Hvis du gerne vil give noget mere unikt og har mod på at bruge en del flere penge, kan en god gave være smykker. Man kan fx få indgraveret barnets navn i en halskæde, og barnet kan på den måde beholde halskæden igennem hele sit liv som et minde om sin barnedåb.

Det kan være sjovt, når man sidder mange år senere, at kigge på smykket og snakke med det på det tidspunkt voksne barn, om den gang man fik det lavet.

4 Møbler til barneværelset

Her er vi også ude i en gave, som måske ender med at koste en del mere, end hvis du bare køber et par stykker legetøj. Men her kan du også være sikker på at skille dig ud. Det kunne fx være en tremmeseng eller et lille børneskrivebord.

Selv om det er dejligt, at barnet kan bruge gaven med det samme, kan du sagtens også tænke længere frem og give en gave, der kan bruges i mange år fremover.

5 En gave til forældrene

Hvis vi skal være helt ærlige, opfatter barnet ikke at det har fået en gave. Det gør forældrene til gengæld. Derfor kan det også være en ide, at give forældrene en gave. Det kunne fx være blomster, en flaske vin eller noget helt tredje.

Det er måske lidt utraditionelt, men du er hvert fald sikker på, at der er nogen der bliver glade!