Brain Cheeser

SmartGames er på banen med endnu et af deres geniale magnetiske rejsespil. Med et format på 16×16 cm og udformet som en ringindbundet bog med en tryklås, der holder styr på det hele er spillet her oplagt til rejsebrug. Spillet henvender sig til en spiller, men er der flere kan man sagtens skiftes og spille på tid.

Brain Cheeser er – som titlen antyder – et hovedbrudsspil i ostens tegn. Intet mindre! Spillet består af en spilplade på bogens inderside, der består af 24 runde nummererede felter samt fem felter med en mus. Dertil hører 8 magnetiske puslespilsbrikker udformet som ostestykker med hver deres unikke form. Endelig er der 6 runde magnetiske felter med en mus.
Ideen er, at barnet vælger en udfordring blandt bogens i alt 48 opgaver. På den enkelte opgaveside er det afbilledet, præcis hvordan brikkerne skal være placeret. Opgaven er med andre ord at flytte rundt på de 8 ostebrikker indtil resultatet er lig med opgaven og man må vel at mærke ikke aflevere halve huller.
Bogen rummer i alt 48 opgaver fordelt på 3 niveauer fra let til svær. Der er kun en løsning til hver opgave. Skulle opgaven drille er der også hjælp at hente.
Tallene på spillepladen gør det nemt at lave opstillingen før opgavestart, hvilket er fint.

Ved første øjekast ser opgaverne lette ud, men gradvist bliver det mere udfordrende. Der er garanti for, at barnet nok skal få trænet sin logiske sans, når brikkerne skal pusles rigtig på plads. Det kræver stor omtanke og opmærksomhed, da de 8 ostebrikker ikke er ens.

Brain Cheeser henvender sig både til piger og drenge. Det kan bruges i et utal af situationer og må fremhæves som et spil, der både er hyggeligt, men også skærper barnets koncentration.
Smart Games præsenterer et flot udført spil, der med sin danske vejledning er lige til at gå til. Kort sagt et fornøjeligt, lærerigt og udfordrende hovedbrudsspil.

Læs mere

Skriv et svar