Museet Færgegårde

For enden af broen mellem Frederikssund og Jægerspris ligger den gamle røde færgegård fra 1839. Nu rummer bygningerne Museet Færgegården – det kulturhistoriske lokalmuseum for Frederikssund Kommune. Museet rummer tillige oldtidsfundene fra Slangerup kommune og en lille smule fra Ølstykke og Stenløse kommuner.

Museet har alsidige samlinger fra oldtiden med hovedvægten på fundene fra jægerstenalderens berømte bopladser og køkkenmøddinger ved fjorden. Inden for nyere tid afspejler udstillingerne fjordlandets udvikling gennem de sidste 200 år. Der er skiftende særudstillinger og arrangementer året igennem.

Museet ligger naturskønt mellem stranden og skoven. Om sommeren med græssende køer i engene. Haven inviterer til ophold både for spisning, leg og samvær.
Museet har egen Skoletjeneste, som bl.a. tilbyder aktiviteter omhandlende flere historiske perioder. Museet er beliggende i et ca. 20 tønder land stort naturområde, hvortil der er fri adgang. Museet har gode, gratis parkeringsforhold og flere busforbindelser lige til døren.

Skriv et svar