Skattejagt med mordgåde

Det er altid svært at finde på nye skattejagter, men her er en, du stensikkert ikke har prøvet før. Tina har selv skrevet plottet, personkartoteket og sporene.

Skattejagten er opdelt på en sådan måde, at der lægges enten en personbeskrivelse eller et spor ved hver post (i hvert holds farve). Når alle beskrivelser og spor er samlet, skal børnene så igang med dektektiv arbejdet – her er det bedst at der er op til 5-6 børn på hvert hold – måske styret af en voksen alt efter hvor interesserede – og dygtige børnene er.

Skattejagten startes ved at plottet læses højt for børnene:

Mordet på lærer Sørensen
Det var d. 9. januar og lærer Sørensens 60 årige fødselsdag og derfor havde han indbudt til fest i hjemmet på Knivstikkervej.

Gæsterne begyndte at komme kl. 6 om aftenen. Desværre var det lige begyndt at regne og blæsten fik grenene fra lærer Sørensens æbletræ til at slå uhyggeligt på ruden i køkkenet. Det tegnede til at blive en lidt underlig fødselsdagsfest.

Først kom Peter Hansen som lærer Sørensen havde kendt i 40 år. Men han kom ikke alene. Peter Hansen var nemlig lige blevet gift med den unge og smukke Pia som nu hilste på lærer Sørensen for første gang. Lærer Sørensen gav Pia hånden og kikkede længe på hende, ”Har vi to ikke mødt hinanden før” spurgte han, ”Det tror jeg ikke” svarede Pia, mens hun kiggede ned på en plet på gulvet. Før lærer Sørensen kunne nå at sige mere, ringede det igen på døren. Denne gang var det skoleinspektør Mortensen. Han var blevet inviteret for at lærer Sørensen kunne bevise at han kunne holde en rigtig god fest, og måske kunne han få den længe ventede lønforhøjelse, som han mente han havde fortjent selvom han simpelthen hadede børn.

Den sidste gæst var naboen Jesper. Lærer Sørensen og Jesper var altid med til hinandens fester og Jesper glædede sig. Han havde ikke fortalt lærer Sørensen at han dagen før var blevet uddannet kriminalkommissær.

Da alle havde afleveret de gaver de havde med, i alt 3 flasker rødvin, satte de sig til bords. Til forret fik de salat med rejer og til hovedret var det fondue. Desserten var en kage som lærer Sørensen selv havde bagt, men den skulle de først havde lidt senere. Alle drak hvidvin til maden undtagen Pia, der helst kun drak cola. Efter de alle havde spist, gik skoleinspektør Mortensen ind i biblioteket hvor der var over 10 000 bøger. Mortensen satte sig i den bedste og meget behagelige stol og begyndte at læse og læse og læse. Inden længe havde han glemt alt omkring sig, for bogen han havde fundet var spændende.

Inde i opholdsstuen sad Jesper, Pia og Peter og snakkede mens lærer Sørensen hentede den fint pyntede kage. Jesper fortalte om den sidste fest han havde holdt hvor lærer Sørensen var blevet så fuld at han til sidst var begyndt at danse på spisebordet mens maden stadig stod der. De andre gæster måtte tage deres glas og tallerkner for ikke at få et aftryk at lærer Sørensens fod på deres bøf. Alle grinte og lo endnu mere da lærer Sørensen kom ind med kagen. ”JA, ja grin I bare” sagde lærer Sørensen. ”Jeg ved lidt hemmeligt om jer alle og tænk hvis nu jeg begynder at fortælle hvad jeg ved”. Pludselig var der ingen der grinte mere. Peter sad og tænkte på hvad mon lærer Sørensen vidste om ham. Jesper tav også. Han var udmærket klar over hvad det var lærer Sørensen tænkte på, og han skulle ikke sige noget.

Pia havde en hemmelighed som hun ikke engang havde fortalt Peter. Hun havde dagen før festen fået af vide hvem Peters gamle ven var og det fik hende til at mindes gamle dage. Det var ikke nogen gode minder. Pludselig kom Peter til at tænke på en kanotur for 10 år siden. Uha hvis det, han dengang havde fortalt lærer Sørensen, kom frem, ville han få alvorlige problemer.

Inde på biblioteket sad skoleinspektør Mortensen og læste. Han havde det skønt og var blevet enig med sig selv om at han ville give lærer Sørensen en lønforhøjelse næste gang han skulle have løn.

I spisestuen gik de i gang med at skære kagen ud. Jesper og Peter fik et glas champagne til og lærer Sørensen ville have rødvin. Pia drak endnu et glas cola. Hun havde efterhånden drukket 9 glas og skulle på toilettet. Peter åbnede endnu en flaske champagne og lærer Sørensen satte sig med benene op på et lille bord og bad Peter om også at give ham et glas champagne. Da der ikke var flere rene glas i skabet gik Jesper ud i køkkenet for at vaske 3 op. Udenfor var det begyndt at blæse mere og grene fra æbletræet slog nu kraftigere på vinduet. Jesper synes det var meget uhyggeligt. Pia var i det samme kommet ind i stuen igen og havde denne gang taget sin taske med ind. Lærer Sørensen drillede lidt med at sige at der ikke var andre tyve end Peter i huset, og at hun ikke skulle flytte al hendes bagage ind til ham. De andre lo lidt men den oplysning som lærer Sørensen tidligere var kommet med om at han kendte lidt til de andres hemmelighed, satte en dæmper på festlighederne. Skoleinspektør Mortensen kom lige ind i spisestuen for at få en kop kaffe og et stykke kage. ”Lærer Sørensen?” spurgte Mortensen. ”Må jeg låne denne fremragende bog om blomster på Mount Everest”? ”Selvfølgelig må du det” svarede lærer Sørensen og tænke på en snarlig lønforhøjelse. Jesper var lige blevet færdig med at tørre glassene ude i køkkenet da lyset pludselig gik ud. Der lød et skrig og en svag stønnen.

Jesper famlede sig ud af køkkenet og gennem entreen ind til stuen. Så kom lyset igen. Der på gulvet lå lærer Sørensen i en boldpøl men en kniv stukket i hjertet, og ved siden af ham lå et glas. Pia begyndte at skrige og Peter vendte hovedet væk. Skoleinspektør Mortensen fór hen til lærer Sørensen for at finde ud af om han trak vejret. Det gjorde han ikke. Lærer Sørensen var død, stendød.

Skoleinspektør Mortensen råbte op om at der da ingen havde været i stuen med undtagelse af dem selv, og Pia blev hysterisk og skreg op om at Peter skulle tage hende hjem med det samme. Peter stod bare og stirrede på Lærer Sørensens døde krop. Han gik pludselig h

Skriv et svar